VINYASA FLOW

Vinyasa is een vloeiende, dynamische vorm van yoga waarin verschillende houdingen elkaar afwisselen op het ritme van de adem (flow). De voortdurende focus op adem en beweging brengt de aandacht gemakkelijk in het nu. Elementen uit de zonnegroet zijn een steeds terugkerend onderdeel en worden gebruikt als verbinding tussen de houdingen. De nadruk ligt op het vergroten van (innerlijke) kracht, concentratie en uithoudingsvermogen. Elke les heeft vaste onderdelen, zoals de opwarming met de zonnegroeten, staande en grondhoudingen, meditatie en eindontspanning.

Lesrooster

YIN YANG FLOW

Yang is alles wat dynamisch is, steeds veranderend, zichtbaar, warm en sterk. Yin is alles wat statisch is, stil, verborgen, koud en zacht. De een bestaat niet zonder de ander. In de Yin Yang lessen wordt het fysieke aspect van de Vinyasa Yoga met de stilte en ontspanning van de Yin Yoga gecombineerd. De les kan beginnen met rustige Yin houdingen en dan steeds actiever worden of juist starten met Yang zonnegroeten en afsluiten met ontspannen Yin Yoga.  Balans door yin en yang met elkaar in evenwicht te brengen. Elke les heeft vaste onderdelen, zoals het lichaam verwarmen met zonnegroeten, staande en grondhoudingen, meditatie en eindontspanning.

Lesrooster

GENTLE FLOW

Gentle flow is een mildere vorm van Vinyasa Flow. Er is meer ruimte voor ontspanning en het ritme is langzamer. Het tempo biedt ruimte om de houdingen goed te leren uitvoeren. Elke les heeft vaste onderdelen, zoals de opwarming met een mildere variant van de zonnegroet, staande en grondhoudingen, meditatie en eindontspanning.

Door het mildere tempo en zachtheid van de Gentle flow, is deze yogales goed te doen als je fysieke beperkingen hebt. Ook als je zorgvuldig met je energiebalans wilt omgaan en jezelf lichamelijk niet teveel wilt uitdagen kun je meedoen met Gentle flow. Deze les is een aanrader voor beginners.

Lesrooster

EASY FLOW

Easy Flow Yoga is een yogastijl die is afgeleid van Ashtanga yoga.  De lessen zijn meer ontspannend door de afwisseling van dynamische en statische houdingen. Hierdoor is de belasting voor je lichaam beperkt en zijn de lessen fijn voor beginners en gevorderden.  Bewegen van de ene yogahouding naar de volgende in een rustige en zachte ‘flow’, ondersteund door je ademhaling. Ook als je zorgvuldig met je energiebalans wilt omgaan en jezelf lichamelijk niet teveel conditioneel wilt uitdagen kun je meedoen met Easy Flow Yoga.

Lesrooster

Outdoor yoga

Yoga in de buitenlucht prikkelt je zintuigen en geeft daarom een extra dimensie aan jouw yogapractice.  De lessen worden georganiseerd aan het strand, duinen, bos of de Helderse Vallei. Deze les is seizoensafhankelijk en weersgebonden. Voor outdoorlessen gelden andere tarieven.