Over de docent

Mijn naam is Nadya Zondervan en mijn passie is yoga! Dankzij yoga heb ik mijzelf (beter) leren kennen. Ik voel mij sterker en energieker. Geen beren meer op de weg, maar denken in mogelijkheden.  Maar ook mijn grenzen bewaken en nee-zeggen is grote winst.  Ik heb leren relativeren en kan daardoor genieten van de kleine dingen in het leven. Dat vond ik voorheen best lastig. Het jong verliezen van mijn moeder in 1993, het verzorgen van mijn vader die door een herseninfarct halfzijdig verlamd raakte, het tussentijds doorstaan van meerdere burn-outs zorgde ervoor dat ik steeds kwetsbaarder werd en tegelijkertijd steeds meer verharde, vooral naar mijzelf. Alleen perfect was goed genoeg. Totdat een laatste burn-out mij zo diep heeft laten gaan, dat eindelijk het besef kwam dat ìk moest veranderen. Yoga kwam op mijn pad en dat is voor mij life-changing geweest. Op een juiste manier leren ademen en emoties doorvoelen is helend. Ik weet als geen ander hoe  trauma, stress en emoties  zich kunnen vastzetten in je lijf, het kan letterlijk verlammend zijn. Eind 2018 overleed onverwachts mijn lieve vader. Een emotionele rollercoaster waarbij yoga mij in het verwerkingsproces enorm geholpen heeft. Yoga is voor mij essentieel en niet meer weg te denken uit mijn leven. Dagelijks een moment voor mijzelf, kort, lang, dat maakt niet uit. Even inchecken bij mezelf en bewust voelen wat er nu is. Het is een belangrijk en vruchtbaar begin van mijn dag en maakt groot verschil. Yoga is met liefde en aandacht zorgen voor jezelf en dat raad ik iedereen aan.

OPLEIDINGEN

Naast deze levenservaring heb ik in 2017 een 200 hrs Vinyasa Teacher Training bij De Nieuwe Yogaschool van Johan Noorloos i.s.m. Club Yoga in Leeuwarden voltooid. Vervolgens heb ik in 2018 een 50 hrs Advanced Teacher Training Slow Flow & Gentle Vinyasa bij Simon Rowe aan de Nieuwe Yoga School in Amsterdam voltooid. In 2019 deed zich de kans voor om bij de Indiase Manju Pattabhi Jois een 35 hrs Ashtanga Teacher Training in Zeeland te volgen. Wat een geweldige ervaring! Ondertussen ben ik aardig wat vlieguren verder en blijf ik mijn interesses verbreden en verdiepen.

 

Over de naam Senzadi

Deze naam is niet uit de lucht gegrepen, maar is de letterlijke Italiaanse vertaling van mijn achternaam. Senza betekent zonder, di betekent van: Zondervan. Leuk vind ik dat ‘Sen’ klinkt als ‘Zen’, maar dan net even anders. Mijn voorliefde voor Italië begon in 2003 toen Claudio en ik bij mijn schoonvader in Umbrië, Italië onze eerste vakantie samen doorbrachten. Daar maakte ik voor het eerst kennis met in het ‘nu’ zijn. Geweldig mooi hoe de Italianen, inclusief Claudio, dat heel goed beheersen. Zij zijn meester in het genieten van wat er is, in het moment, samen zijn en verbinding maken.

“‘The soul always knows how and when to heal itself. The challenge is to silence the mind.!”

– Caroline Myss –

Relax, Enjoy and Explore…

Ontspan, geniet en ontdek! Uit je comfortzone gaan en nieuwe ervaringen opdoen. Kun jij zonder verwachtingen iets ondernemen en geen waarde hechten aan het resultaat? Bewust het proces beleven en hiermee je blik verruimen? Door middel van yoga groei en verrijk je jezelf. Yoga leert jou te luisteren naar je lichaam, zeker in stressvolle tijden, waarin we onszelf wegcijferen, overvragen en daardoor overbelasten. Met yoga creëer je balans. Je leert een diepere connectie te maken met jezelf en te voelen waar jij werkelijk behoefte aan hebt. Je wordt je bewust van oude patronen, normen en verwachtingen.

Omdat ik uit eigen ervaring weet wat yoga je kan brengen, wil ik graag mijn kennis delen. Ik ben enthousiast om je te laten ervaren hoe yoga het verschil kan maken, hoe je daardoor meer van het leven kan genieten. Leer en ontdek wie jij bent, wat bij jou past en wat jou drijft. Wat is jóuw passie?

Schrijf je in via deze link en ontvang een gratis proefles.

CONTACT

Senzadi
Vismarkt 3
1781 TA Den Helder

 info@senzadiyoga.nl