Over de docente

In 2016 volgde ik na herstel van een stevige burn-out, een 200 uurs Vinyasa yoga teacher training van Johan Noorloos. Yoga bleek voor mij life-changing! Al gauw wist ik dat ik de helende werking van yoga en mijn kennis en ervaring met ànderen wil delen. De volgende stap was dan ook het openen van mijn eigen yogastudio in 2018. Het lesgeven en de verbinding met elkaar geeft mij zoveel energie en vreugde dat ik uiteindelijk voor het volledige ondernemerschap heb gekozen èn inmiddels ook een bloeiende coachingspraktijk run! 

Selfcare is key en yoga staat natuurlijk bovenaan mijn lijstje! Ik rol dagelijks mijn matje uit om lekker te flowen of juist te verstillen en meer rust in mezelf te creëren. Ik wandel veel langs zee, duinen of in het bos en maak graag tijd vrij om te lunchen en zere-kaken-lachen met een vriendin. Ik luister veel muziek en houd van lezen en studeren. De Italiaanse keuken is mijn favoriet en met een man met Italiaanse èn Indische roots, kom ik niets te kort ;-) Ik was 23 toen ik 21 jaar geleden mijn grote liefde Claudio ontmoette, mijn soulmate, steun en toeverlaat. We zijn beiden zelfstandig ondernemer, gedreven èn vooral levensgenieters. Want niet alles draait om werk. Met het jonge verlies van beìde onze ouders zijn we ons bewust dat elke dag weer een cadeau is. Vier het leven, geniet!

Lesgeven doe ik met passie en voelt inmiddels als een tweede natuur. Mijn missie is het creëren van meer bewustwording en zelfliefde. Minder moeten, meer verzachting en diepere verbinding. In mijn yogalessen leer jij de adem te volgen, te bewegen bìnnen jóuw grenzen en deze grenzen liefdevol te bewaken en zo trouw te blijven aan jezelf. In de ruimte die dan ontstaat kan jouw energie weer stromen. Meer inzicht; je voelt steeds beter wat jouw lichaam nodig heeft en hoe je dit in jouw dagelijkse leven integreert. Een bijzonder mooi proces van heling en persoonlijke groei! 

"LIFE CHANGING", WE GAAN EVEN TERUG IN DE TIJD (NOTENDOP)..

29 maart 1993 | Het traumatische en onverwachte overlijden van mijn moeder had grote impact op mij als jong meisje en ons gezin. Pas als volwassene kwam ik in aanraking met yoga en hier begon dan ook mijn helingsproces. Na diverse burn-outs leerde ik eindelijk uit de overlevingsstand te komen, kreeg ik controle over mijn gedachten en koos ik er nu bewust voor niet langer mijn gevoel uit te schakelen maar het verdriet te doorvoelen. Er ontstond ruimte en vanuit daar leerde ik beter mijn grenzen bewaken. Ik voelde mijn energie positief veranderen. 

Ik kreeg weer vertrouwen, in mezelf, in het leven. De diepe rouw die ik jarenlang met mij meedroeg en onderdrukte, kreeg ruimte en maakte weer plaats voor een innerlijke glimlach. Ik was voorzichtig optimistisch met die mooie veranderingen, bang dat dit misschien tijdelijk zou zijn.. Gemotiveerd om in mezelf te blijven investeren, bleek het tegenovergestelde het geval. Mijn bewustzijn groeide en ik begreep steeds beter hoe lichaam en geest samenwerken en wat er nodig is om mijn gezondheid, levensgeluk en veerkracht te bewaken.

Na het voltooien van mijn eerste teacher training voelde ik heel sterk dat ik mijn eìgen ding wilde doen en opende binnen een jaar mijn eigen yogastudio in een prachtig monumentaal gebouw. Het lesgeven combineerde ik nog een aantal jaar met mijn kantoorbaan, maar het werd steeds duidelijker dat dat niet meer bijdroeg aan mijn geluk. Dus nam ik eind 2020, tijdens een wereldwijd onzekere periode, een grote sprong in het diepe. Ik nam ontslag en werd fulltime ondernemer. De beste stap ooit! Mijn levenslust en drive was gelukkig groter dan de angst en onzekerheid die deze periode met zich meebracht. Geen moment heb ik twijfel of spijt gehad. Elke dag geniet ik van het werken met mensen, het kunnen delen van mijn kennis en het mogen inspireren. Ik voel me dankbaar en in balans.  

Naast het runnen van mijn succesvolle yogastudio ben ik nu ook eigenaar van een bloeiende coachingspraktijk. Met diverse opleidingen op zak en een bulk aan waardevolle levenservaring coach ik mijn klanten in hun persoonlijke groei en laat ik hen weer terugkomen in hun kracht. Authentiek. Holistisch. Coaching en de groei en transformatie die ik zie bij mijn klanten, geeft mij zoveel voldoening. Ik ben dankbaar  te mogen meewandelen op iemands levenspad!

lees meer over coaching

lees meer over yogalessen

"WETEN WAT JIJ NODIG HEBT OM OP TE LADEN, IS ZO WAARDEVOL!"

mijn opleidingen

50 uur
Yoga Nidra


Arhanta online academy

2023

14 uur A Deeper Touch of Yin


Sanne Theben Terville, Club Yoga Leeuwarden

2021

Burn-out Coach hbo-niveau

Civas Opleidingen

2021

100 uur Yin Yoga Functional Teacher Training 

Marcel van de Vis Heil en Anat Geiger; Functional Teacher Training i.s.m. Moon Yoga Club Bergen

2020

200 uur Vinyasa Teacher Training

De Nieuwe Yogaschool van Johan Noorloos i.s.m. Club Yoga Leeuwarden

2016 – 2017

50 uur Slow Flow & Gentle Vinyasa Advanced Teacher Training

Simon Rowe; De Nieuwe Yoga School Amsterdam

2018

35 uur Ashtanga Teacher Training

Manju Pattabhi Jois i.s.m. Ashtanga Yoga Academy, Domburg Zeeland

2019

Coaching
hbo-niveau

Civas Opleidingen

2021

Klinische Psychologie I
HBO-niveau

Civas
Opleidingen

Bezig

mijn opleidingen

50 uur Yoga Nidra

Arhanta online academy

2023

50 uur Slow Flow & Gentle Vinyasa Advanced Teacher Training

Simon Rowe; De Nieuwe Yoga School Amsterdam

2018

200 uur Vinyasa
Teacher Training

De Nieuwe Yogaschool van Johan Noorloos i.s.m. Club Yoga Leeuwarden

2016 – 2017

2020

Coaching
hbo-niveau

Civas
Opleidingen

2021

Burn-out Coach hbo-niveau

Civas
Opleidingen

2021

14 uur A Deeper Touch of Yin


Sanne Theben Terville, Club Yoga Leeuwarden

2021


100 uur Yin Yoga Functional Teacher Training 

Marcel van de Vis Heil en Anat Geiger; Functional Teacher Training i.s.m. Moon Yoga Club Bergen

2019

35 uur Ashtanga Teacher Training

Manju Pattabhi Jois i.s.m. Ashtanga Yoga Academy, Domburg Zeeland

Klinische psychologie I
HBO-Niveau

Civas
Opleidingen

Bezig

Zodra je op  de mat stapt, stap je in je eigen bubbel. Zowel de Yin als de Yang lessen eindigen met een fijne eindontspanning

In de sfeervolle boutique studio zijn alle materialen aanwezig, natuurlijk ben je ook vrij jouw eigen yogamat mee te nemen. De lessen duren 75 minuten en zijn inclusief een kopje thee voor een rustige overgang van binnen naar buiten.

Good to know, in dit prachtige monumentale gebouw bleek er geen plek voor een aparte kleedruimte. Kom daarom gekleed in jouw yoga outfit richting de studio. Gebruik jij graag parfum, geparfumeerde deo of geparfumeerde wasverzachter? Mijn liefdevolle verzoek dit niet te gebruiken wanneer jij les komt volgen. Parfum verstoort de diepe ademhaling en het wordt als zeer onprettig ervaren in de ruimte. Jouw mede yogi’s en docente zijn jouw erg dankbaar wanneer je daar rekening mee houdt. 

In het centrum gelegen, is er aan de Vismarkt en omgeving gratis parkeermogelijkheid. Wist je trouwens dat zich aan de Vismarkt de leukste Helderse ondernemers gevestigd hebben? In ons gebouw bevinden zich o.a. een webdesigner, een illustrator, muzikanten/opnamestudio, een bloemist, een fotograaf, een collega yogadocent, meerdere kunstenaars èn (hoe handig) mijn kapster op de begáne grond. Gezellige eetgelegenheden, de zee en Willemsoord dichtbij voor een lekkere wandeling naderhand. Kortom, genoeg leuks om jouw yogales eventueel mee te combineren!

ga naar onze huisregels

de studio

"The body knows and keeps the score”

samenwerkingen

Chillen & Kamille

Laura Neefjes
Texel, (Special Cacao Ceremonie & Vrouwencirkel)

blooming beauty

Suzanne Zuidenga,
Breezand
(Special Yin XL & Wellness)

STEFFANIE KASSTEEN

Ademwerk
Den Helder
(Special De Verbonden Adem)

B&B leuk!

Ratna & Hans Berends,
(Day Retreat)
Oosterland

Surfschool High5

(Strand Yoga)
Julianadorp

MANDY VROOM

Coach, energiewerk,
(Vrouwen Special)
Julianadorp

Yoga Teamdag Medische dienst

Penitentiaire Inrichting, Heerhugowaard

Nadya

“Als iets niet langer voor je werkt, is het zaak om dat te veranderen”

Kinderyoga als naschoolse activiteit

Meerwerf De Dijk,
Den Helder

Yoga Open dag

Het Fundament,
Den Helder

Yoga Teamdag

Gemeente Den Helder

Special Tai Chi & Qi Gong

Laura Groenendal,
Julianadorp

Yoga Vitaliteitsweek

Scholen aan Zee,
Den Helder